Гледай на живо

Борбата при върха на Северозапад става все по-интересна след важен успех за Спартак (Плевен) - гледайте "Часът на Трета лига"

Британец си осигури победата в "Тур дьо Франс", Дюмолен спечели предпоследния етап (видео)

Британец си осигури победата в "Тур дьо Франс", Дюмолен спечели предпоследния етап (видео)

Британецът Гераинт Томас на практика си осигури крайната победа в колоездачната Обиколка на Франция за пръв път в кариерата си. 32-годишният Томас завърши трети в предпоследния етап на състезанието - 31 км индивидуално по часовник от Сен Пи-сюр-Нивел до Еспелет.

Световният шампион Том Дюмулен (Холандия) спечели 20-ия етап с време 40:52 минути.
Холандецът изпревари с една секунда Крис Фруум и с 14 секунди Гераинт Томас.
По принцип последния етап, който е с дължина 116 км от предградието Уй до френската столица Париж, е церемониален и няма да доведе до промени в крайното класиране.
Томас е лидер в генералното подреждане с преднина от 1:51 минути пред Дюмулен и на 2:24 минути пред Фруум, който си върна третата позиция, след като след вчерашния етап беше четвърти.

Утре Гераинт Томас ще стане третият британец, който печели "Тур дьо Франс". Преди него победи в най-престижното колоездачно състезание имат Брадли Уигинс през 2012 година и Крис Фруум през 2013, 2015, 2016 и 2017.

Томас, който има две етапни победи в тазгодишното състезание, ще донесе и шеста титла на тима на "Скай" в Тура за последните седем години. Той облече жълтата фланелка след 11-ия етап в Алпите и успя да я запази до края на надпреварата.
Четирикратният победител в "Тур дьо Франс" Крис Фруум, който триумфира в Обиколката на Италия, не успя да стане първият колоездач след италианеца Марко Пантани през 1998 година, който прави дубъл с победи в "Джирото" и "Тур дьо Франс".

Още от Други спортове

Виж всички