Започва сериозна реновация на "Джузепе Меаца"

Започва сериозна реновация на "Джузепе Меаца"

Стадион “Джузепе Меаца” ще бъде реновиран! Тази информация бе потвърдена от кметството на Милано, което публикува кратък текст, от който става ясно, че по съоръжението ще тече усилена работа, която ще завърши през лятото на 2020. Отборите на Милан и Интер, които играят домакинските си мачове на стадиона, бяха свързвани дълго време със строеж на ново съоръжение, но по всичко изглежда, че ще останат на “Джузепе Меаца” и през следващите две години.

“Техническият комитет по използването и поддръжката на стадион “Джузепе Меаца” съобщава, че ще протече едногодишна работа по сериозна реновация на съоръжението, която ще се извършва до юни 2020г”.

Реновацията ще обхване тревното покритие, осветлението по входовете на стадиона и операционния център. Ще има и подмяна на електрическата система, както и на тоалетните. Ще бъдат модернизирани седалките на първия етаж, а също така ще се изгради нов салон за клубния музей на Милан и Интер. Рекламните площи ще бъдат разширени. Ще бъдат изградени нови седалки на първия етаж в червения сектор, както и нови места за журналисти. Реновацията ще засегне и площта извън стадиона. Предвидените дейности са на стойност 15 млн. евро.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти