Матюиди: За Роналдо е страхотно, че ще дели съблекалня със световен шампион като мен

Матюиди: За Роналдо е страхотно, че ще дели съблекалня със световен шампион като мен

Халфът на Ювентус Блес Матюиди е ентусиазиран от идването в клуба на Кристиано Роналдо и не пропусна да демонстрира чувството си за хумор. “Кристиано е най-добрият играч на планетата и усещането, че вече ще бъде при нас, е страхотно. Но така е и за него, защото ще дели съблекалня със световен първенец!”, заяви Матюиди, визирайки себе си, след като беше част от шампионския състав на Франция на Мондиала.

“Преди две години Роналдо успя да ме бие на финала на Европейското първенство в Париж, но истината е, че Световното първенство е нещо повече от Европейското”, добави той пред Gazzetta dello Sport.

“Трансферът на CR7 е голяма изненада, но аз съм щастлив от стореното от клуба. Да привлечеш футболист като него… вече имаме най-доброто”, продължи Матюиди.

Тъмнокожият французин разкри, че веднага след триумфа в Москва е започнал да получава честитки от своите съотборници от Юве, но първи е бил Марио Манджукич още на терена.

“Тогава се обърнах към него и Марко Пяца. Казах им, че Хърватия направи изключителен мач. Очевидно Марио беше много тъжен. Има само един начин да го утеша: да спечеля финал заедно с него, а не срещу него”, завърши Матюиди.

Още от Футбол свят

Виж всички