Божилов от европейско на европейско

Божилов от европейско на европейско

Петър Божилов се прибра буквално само, за да смени куфарите за европейско първенство за юноши и девойки в открити води в Малта. Миналата седмица участва на континенталния шампионат на 50-метров басейн във Финландия. Сега Божилов е най-големият от петимата ни състезатели на европейското маратонско първенство, което ще се проведе от петък до неделя (13-15 юли). 18-годишният състезател на Атомик (Козлодуй) ще плува 10 км.

Надеждите за призово класиране са свързани с Василики Кадоглу на 5 км. Състезателката на варненския Астери стана шампионка на Испания и Франция във възрастта си. Клубът ще има двама състезатели. Благовест Тодоров ще плуват 7,5 км.

Останалите двама състезатели са също като него във възраст до 17 години. Това са Радостин Кръстев (ПК Сандански) и Тодор Тодоров (ПК Черноморец, Бургас). Водачи на групата са Петър Стойчев – най-яркото име на българското маратонско плуване, който бе приет през май в Залата на славата, и Божидар Граматиков (Сандански) – също като Божилов сменил само куфарите за двата поредни европейски шампионата.

Василен Димитров, BGswim.com

Последвайте каналите ни в:

Още от Водни спортове

Виж всички