“Камчия“ е домакин на ежегодния международен тренировъчен лагер по карате шинкиокушин

“Камчия“ е домакин на ежегодния международен тренировъчен лагер по карате шинкиокушин

Санаторно-оздравителният комплекс "Камчия“ е домакин за втори пореден път на ежегодния международен тренировъчен лагер по карате, организиран от Българската национална федерация карате – направление WKO – шинкиокушинкай България.  В него участват 450 каратисти от 12 страни - България, Белгия, Хърватска, Дания, Молдова, Холандия, Полша, Румъния, Испания, Украйна, САЩ, Швеция.

Гост на тренировъчния лагер е председателят на Световната федерация по Шинкиокушин шихан Кенджи Мидоре, 8-ми дан. Инструктор е световноизвестният японски майстор на бойните изкуства Норичика Цукамото, 5-ти дан, който е двукратен световен шампион в Отворена категория. В “Камчия“ е и българският трикратен световен шампион по Карате по категории и 17-кратен европейски шампион сенсей Валери Димитров.  Тренировките в Спортен комплекс „Камчия“ се провеждат с учебна и възпитетелна цел, като треньорите се стремят каратистите да получат колкото се може повече знания и умения, свързани със спортното майсторство в духа и традициите на бойното изкуство.

“Условията в “Камчия“ напълно отговарят на нашите изисквания. Отличното настаняване, качествената храна и доброто обслужване, в комбинация с многофункционалния спортен комплекс допринасят за пълноценното протичане на нашите тренировки”, сподели шихан Георги  Попов, 5-ти дан, който е технически директор на Българската национална федерация карате – направление WKO – шинкиокушинкай България.

Само преди дни в “Камчия“ приключи най-големият спортен лагер по карате киокушин в света, в който участваха 1500 състезатели от 29 страни. В началото на септември комплексът ще посрещне 200 каратисти, участници в Международен лагер, организиран от Българска асоциация по карате киокушин.
  

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички