Гледай на живо

"Вабанк": Прогнозите преди финала

Световната купа на FIFA, която видяха хиляди българи, очаква новия победител в Русия

Световната купа на FIFA, която видяха хиляди българи,  очаква новия победител в Русия

Благодарение на

FIFA World Cup™ Trophy Tour by Coca-Cola

стотици хиляди фенове от целия свят и България имаха възможността да преживеят емоциите от срещата с най-желаната футболна награда

Световното първенство по футбол вече е към своя край и всички тръпнат в очакване да разберат кой ще е шампионът на 2018-а в Русия. Тазгодишното издание на Световната купа е още по-специално и заради и възможността любителите на футбола да се докоснат на живо до легендарния трофей. Той стъпи на българска земя на 14 февруари със специален самолет на Coca-Cola. Българските фенове имаха историческата възможност да се доближат до оригиналния трофей на FIFA за първи път по време на глобалната му обиколка FIFA World Cup™ Trophy Tour by Coca-Cola. До началото на така чаканото футболно първенство статуетката премина през повече от 91 града в 51 страни на 6 континента. А еуфорията е още по-голяма за хилядите българи, които успяха да се снимат със златната статуетка в Sofia Event Center, Paradise Center, очаквайки с нетърпение да разберат в ръцете на кой отбор ще заблести победоносно.

„Благодарение на дългогодишното ни партньорство с FIFA, ние от Coca-Cola България, успяхме да подарим едно незабравимо изживяване за всеки футболен фен – да види на живо оригиналния трофей на Световното първенство по футбол, които е бил в ръцете на редица идоли от футболния свят. Като дългогодишен партньор на футбола, ние се гордеем, че имаме възможността да подкрепяме развитието на спорта и успяхме да създадем вълнуващи и емоционални спомени на българските почитатели на най-обичания спорт“, сподели Елиза Грънчарова, изпълнителен директор на Coca-Cola за България.

След своето близо 100-дневно пътуване Трофеят е вече в Русия за стартиралото преди няколко дена 21-во Световно първенство по футбол. В периода между 14 юни и 15 юли ще се изиграят общо 64 мача. За първи път в историята на Мондиала, той ще се проведе в страна от Източна Европа. Пред отборите и купата стоят 7 мача. За така желания от всички футболисти златен трофей ще се борят 32 страни, разпределени в осем групи по четири отбора.

Статуетката е направена от масивно злато и тежи 6 кг и 142 г и изобразява две фигури на атлети, които държат земното кълбо над тях. Сегашният дизайн на оригиналния трофей датира от далечната 1974 година. Купата на FIFA има богата история, белязана от значими събития.

По време на световната си обиколка FIFA World Cup™ Trophy Tour by Coca-Cola символът на футболния свят, купата на Световното първенство, успя да обедини не само всички футболни фенове, но и любителите на положителни емоции. Въпреки различията в културите и традициите им, всички те споделихи общата си любов към Coca-Cola и футбола.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от Футбол свят

Виж всички