Евгения Джаферович: На полуфинала ще е по-лесно

Евгения Джаферович: На полуфинала ще е по-лесно
Бившата плувкиня Евгения Джаферович е една от най-големите привърженички на Хърватия заради съпруга си Ваня. Звездата от шоуто "Сървайвър" не крие, че дере гърло за "шахматистите". Моделът на "Плейбой" изгледа инфрактната победа с дузпи над Дания в центъра на Загреб, окичена с флагове на Хърватия. Жени сподели пред "България Днес" очакванията си за днешния полуфинал срещу Англия.

Жени, какво ще се случи на Хърватия - Англия днес?
- Очаквам победа за хърватите. Дори смятам, че ще бъде по-лесно, отколкото срещу Дания и Русия, когато успехът дойде след дузпи. Момчетата вече са повярвали във възможностите си. Хърватия за втори път достига до полуфинал на световно първенство и вече изпълни целта си, може само да надгради.

Няма ли да натежи умората?
- Те всички отбори вече са уморени. Англичаните също едва ли са очаквали да достигнат толкова напред.

Ти изгледа мач от центъра на Загреб. Каква беше атмосферата сред хърватите?
- Като Коледа, Нова година и рожден ден накуп. Всеобщ празник, на който всички се радваха. През 1994 година помня слабо какво беше при нас, защото още бях малка. Толкова емоционален мач като този с Дания досега не бях гледала. Оборудвала съм се с всичко - екип, шалове, знамена.


Кой е любимецът ти от хърватския национален отбор?

- Лука Модрич, разбира се. Той е лидерът. Той е един от фаворитите за спечелване на "Златната топка", след като Меси и Роналдо отпаднаха рано от шампионата.

Вярваш ли, че България скоро ще играе на световно?
- Жесток песимист съм за следващите 10 години. И не само във футбола, а в целия ни спорт. Казвам го като бивш спортист. За разлика от времето, когато аз тренирах плуване, в момента почти няма нормално функциониращи басейни. Единствените таланти, които успяват в нашата държава, са тези, които не тренират в България.

bgdnes.bg
Последвайте каналите ни в:

Още от Булевард

Виж всички