Гатузо: Чакам Бака да дойде с желание, мислим за Европа

Гатузо: Чакам Бака да дойде с желание, мислим за Европа

Наставникът на Милан Дженаро Гатузо даде пресконференция, на която каза, че се надявам, че Карлос Бака ще се завърне в отбора с желание. Освен това Рино заяви, че очаква клубът да бъде допуснат до участие в Лига Европа. Ето какво каза световният шампион от 2006 година по различни теми:

За Шампионската лига: За мен е лесно да кажа, че ние ще стигнем ШЛ, но всъщност това е много трудно. През новия сезон трябва да намерим нужното спокойствие, за да работим за постигане на целите.

За Карлос Бака: Клубът му постави цена, но ако не се стигне до сделка, той остава част от отбора. Надявам се да се присъедини към нас с желание. Идва след добър сезон във Виляреал, където отбеляза 18 гола. Ако иска, ще го накарам да се преоблече и да тренира. Ако остане с нас, трябва да прави това, което аз казвам, а не това, което той си мисли. Искам Андре Силва да бъде много по-буден играч. Това, което той направи през миналия сезон, не е достатъчно. Кутроне знае какво може да даде на отбора. За вратарите ще кажа, че е по-добре да имаме двама големи, отколкото нито един такъв.

За Масимо Мирабели: Работим от сутрин до вечер, говорим помежду си, както би трябвало да бъде. Работим за доброто на Милан. Нека нещата се получат, а след това може да се объркат.

За Симоне Дзадза: Той има характеристиките на Патрик Кутроне, който е с по-малко опит, но е подобен. Към днешна дата сме добре с нападателите, всичко е точно. Ако се махне някой, вече ще е друго.

За Никола Калинич: Откакто дойде тук, страда. Контузии, проблеми, не е бил честен с треньора си. Говорих с него, не е лесно да си треньор. Грешка е, когато не си честен със своя треньор.

За схемите: Започваме оттам, откъдето завършихме. Може би обаче трябва да се помисли за защита от трима. В средата на терена ще бъдат трима, а за останалото ще се наложи модификация.

За проблемите в клуба: Слава Богу, откакто дойдох тук, съм само старши треньор. От два дни вече съм добре, защото говорим за футбол и тренираме. Нервите и безпокойството минаха. Най-лошият момент беше, когато счупих телефона от разговори с Мирабели, той ме напрази заради това. Оставят децата и жената и изцеждах батерията на телефона с Мирабели.

За Мондиал 2018: Нямаше нужда да ходя в Русия, за да наблюдавам играчи. Футболистите трябва да са функционални, не трябва да взимаме на килограм, както каза Мирабели. Тези, които пристигат, трябва да имат специфични характеристики. Не говоря само за техника и тактика, а за човечност. Много хора пренебрегват характера, когато харчат 50-60 милиона евро.

За Ален Халилович: Виждам го като халф-крило. Франк Кесие? Какво значение има, той е с други характеристики спрямо Халилович.

За Джанлуиджи Буфон: Не мислех, че на 40 години може да продължиш да си решаваща фигура в славен клуб като Пари Сен Жермен. Това е един от най-големите отбори в Европа. Помня като контузи лошо своя гръб през 2010 година, казваха, че може би няма да играе повече, но говорим за вратар, който все още пази.

За целите: С всички наши проблеми… След 20 май бяхме всеки ден в офиса на Милан, разговаряхме с Фасоне, дори с Дейвди Ли. Говорихме за това, което трябва да направим. Не сме говорили за цели, имаме други проблеми. Близо 50 дни не виждах играчите. На 19 юли трябва да видим решението за нашето участие в Европа. Мислим за Европа, а ако не играем там, ще направим оценка на други стимули. Чувствам напрежение, но това не ме плаши.

За възможните покупки: Искаме да имаме алтернативи по фланговете. Ще видим какво ще се случи на трансферния пазар.

За последните 50 дни: Винаги казвам истината. През тези 50 дни не ми беше лесно, но съм свикнал с това. Чух много слухове и неща през това време - че играчите ще напуснат и т.н. До днес никой не е дошъл да ми каже, че иска да си ходи. Може би говорят с агенти, но аз не говоря с агенти.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти