Еди Хърн: Не приехме офертата на Уайлдър от $50 милиона, защото… (видео)

Еди Хърн: Не приехме офертата на Уайлдър от $50 милиона, защото… (видео)

Промоутърът на световния шампион на WBA, WBO и IBF в тежка категория Антъни Джошуа (21-0, 20 КО) - Еди Хърн заяви пред Sporting News какви са били причините да на приемат офертата от $50 милиона, която и бе направена от екипа на шампиона на WBC Дионтей Уайлдър (40-0, 39 KO).

“Джошуа даде интервю, в което каза, че битката му с Уайлдър ще струва $100 милиона и ако му бъдат предложени $50 млн., той ще се бие с него“, заяви Хърн.

“След това Уайлдър му изпрати имейл, където пишеше, че ще му даде $50 милиона за тази битка. Това е уникална ситуация, когато боксьор отправя оферта. Изпитвам уважение към Дионтей Уайлдър, но със сигурност той не разполага с $50 млн. Аз по това време бях в Ню Йорк и казах, че се интересуваме от това предложение и помолих за среща, за да обсъдим сделката, но мениджърът на Уайлдър Шели Финкел заяви, че първо трябва да приемем сделката. Отговорих, че сме заинтересовани, но искаме да научим повече подробности за предложението. Не можех да позволя на Джошуа да приеме предложението без да сме запознати с подробностите. Смятахме, че нашата среща няма да бъде продуктивна и след като обсъдихме ситуацията с Джошуа, отговорихме, че сме заинтересовани от предложението, но искаме да разгледаме договора. Имахме нужда от доказателство за предложената сума. В резултат на това, те не предоставиха никакви доказателства или дори договор. Искаха само нашето обществено съгласие за битката, а след това, когато стигнахме до договора, ни представиха в лоша светлина. Ето защо не се съгласихме да се бием. Няколко седмици след това разговарях с Антъни и екипа му и решихме, че искаме тази битка във Великобритания. Предложих на Уайлдър по-добра оферта от $15 млн, което е 6-7 пъти повече от най-големия му хонорар”, разкри Еди Хърн.

Антъни Джошуа ще направи задължителна защита на своята титла на WBA срещу Александър Поветкин през септември на Уембли в Лондон. Очаква се Джошуа да се срещне с Дионтей Уайлдър на 13 април 2019 година също на “Уембли”.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти