Клоп: 100% е сигурно, че сътресението повлия на Кариус

Клоп: 100% е сигурно, че сътресението повлия на Кариус

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп за първи път коментира ситуацията с вратаря на мърсисайдци Лорис Кариус, който направи две груби грешки по време на финала на Шампионската лига срещу Реал Мадрид. Според германския специалист причината за тези грешки на 100% е сътресението, което вратарят е получил след удара с лакът на Серхио Рамос. Доказателство за това е фактът, че до този инцидент Кариус не е сбъркал нито веднъж в мача, а след това буквално подари два гола на Реал Мадрид.

Единственото, което мога да кажа, е, че по време на мача той е бил със сътресение. Който е имал такова, знае, че няма определен начин, по който то може да се усети. Очевидно той не го е почувствал. Беше ударен в главата, усетил е удара, но не е знаел, че има сътресение. Често човекът, който има сътресение, е последният, който разбира, че има такова.

При цялата интензивност на мача, адреналинът и разочарованието след финала, никой не помисли за това. Честно казано, имах нужда от няколко дена, за да приема загубата и да се справя със ситуацията. Не беше лесно.

Четири дни след това получих обаждане от Франц Бекенбауер, който ми е добър приятел. Той ми звънна и каза, че се връща след посещение при лекар. След това ми каза "твоят вратар има сътресение". Попитах "Какво?", защото по време на мача не видях добре какво се случи от моята позиция. Бекенбауер ми каза, че е говорил с най-известния доктор в Германия. Казах му: "ОК, дай ми няколко минути, трябва да проверя някои неща".

Събрах всички кадри, които показват ситуацията от различни ъгли, разгледах ги и си помислих: "как може всички да си мислим, че това момче, което не показа никакви слабости в мача до този момент, направи тези грешки в този важен мач, без да се сетим, че те могат да се дължат на удара, който получи?" Как е възможно да мислим така? За мен това беше обяснението. Казах си: "ОК, хайде да проверим."

Мислех, че може да е късно, но вече знам, че сътресението не отшумява за един ден. Ако имаш такова, може да се разбере и няколко дни по-късно. Пет дни след финала Лорис имаше 26 от 30 признака за сътресение. Всичко беше ясно.

Ако попитате Лорис, той ще ви каже, че не мисли за това и нито за секунда не го е използвал като извинение. Ние също не го използваме за извинение, а просто за обяснение. Това е важно. Така трябва да се правят анализи - да се дава обяснение защо нещо се е случило. Вече не мислим за това и започваме начисто.

100% е сигурно, че представянето му бе повлияно от този удар. Не ме интересува какво говорят всички останали. За мен това е обяснението", заяви Клоп.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от Футбол свят

Виж всички