Агаси: Джокович не се вслушваше в съветите ми

Агаси: Джокович не се вслушваше в съветите ми

Андре Агаси разкри, че една от причините да се раздели с Новак Джокович е нежеланието на сърбина да се вслушва в съветите му. Американската тенис легенда беше треньор на бившия номер 1 в света до април. Основното разногласие между двамата било относно контузията в лакътя, заради която той пропусна втората половина на миналия сезон.

“Откакто го познавам, имаше проблем с лакътя. Имаше надежди да се възстанови без операция, но аз не бях привърженик на този избор. Разбирам колебанията му, но здравето е свързано с това да се грижиш за тялото си, да взимаш трудни решения, да си даваш достатъчно време за възстановяване. Според мен само почивка нямаше да е достатъчна, сподели Агаси. - Когато видях резултатите от изследванията, бях напълно откровен с него. Моят съвет беше да се направи операция веднага, за да се отстрани проблема веднъж и завинаги.”

Джокович се подложи на операцията, но чак през февруари, след като участва на Откритото първенство на Австралия. След това Агаси и Радек Щепанек работиха върху това Новак да промени сервиса си с цел да не натоварва мястото. Андре и сърбинът имали различно мнение и по отношение на кондиционната подготовка и хранителната програма на носителя на 12 титли от Големия шлем.

Агаси сподели, че първите стъпки в треньорската професия са били “интересни, поучителни и предизвикателни". "Когато играех, не чувствах напрежение, но доста стрес. Като треньор, не усещах стрес, но много напрежение, което беше интересна разлика. Като треньор, трябва да си сигурен, че казваш правилните неща или да не кажеш нещо грешно в неподходящ момент”, коментира Андре.

48-годишният Агаси не отхвърли възможността да работи отново като треньор, дори и с Джокович: “Ако има начини да му помогна (на Джокович), той трябва да ми каже. Ако мога да помогна на някой тенисист, бих го направил."

Гледайте всички най-вълнуващи тенис двубои от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Още от Тенис

Виж всички