Нападател на Дания: Не мисля, че Хърватия е по-добър отбор от нас

Нападателят на Дания Мартин Брайтуайт изрази увереност, че Хърватия е напълно преодолим противник за техния тим на осминафиналите на Мондиал 2018. Мачът е на 1-и юли в Нижни Новгород. Според него, хърватите може и да пострадат от прекомерното си самочувствие, въпреки че са изиграли три чудесни мача в групата. Другият момент, в който са уязвими е, че до момента никога не са били в ролята на догонващи в резултата. Хърватите подхождат към мачовете с голяма увереност, затова им се получават нещата. Но и ние сме сигурни в себе си, защото сме се справяли с трудности и когато нещата не са били така хубави, както ни се иска.
"Ако се окажем в ситуация, в която нещата да не ни се случват, това няма да ни изненада, защото вече сме минали през това, преживявали сме го. А ако хърватите попаднат в такава ситуация, ние все още не знаем как ще излязат от нея. А и самите те не са наясно, според мене, защото отборът сега е на най-високо ниво, но им върви. Този наш опит е нашето предимство, смята Брайтуайт.
И докато хърватите напълниха мрежите на Аржентина, Исландия и Нигерия с общо 7 гола в три мача, то Червеният динамит победи 1:0 Перу, завърши 0:0 с Франция и 1:1 с Австралия- общо два отбелязани гола, за да преминат в елиминациите. Самият Брайтуайт влезе като смяна срещу Перу и срещу Австралия, а срещу Франция записа пърни 90 минути. "Не мисля, че Хърватия са по-добър отбор от нас. В квалификационната група те останаха на 2-о място, както и ние, и двата отбора минахме през баражите. Единствената разлика е, че те стартираха това Световно по-силно от нас, но и нашата група беше много тежка, добави нападателят на английския Мидълзбро

Бъди част от "Домът на феновете”, играй и печели със Sportal.bg.

Още от Футбол свят

Виж всички