Израел извади 320 хил. евро и спечели битката с Левски за Рутенщайнер

Израел извади 320 хил. евро и спечели битката с Левски за Рутенщайнер
Левски се размна с една от големите си цели това лято. "Сините" се надяваха да назначат за спортен директор именития австрийски специалист Вилибалд Рутенщайнер, но това не се случи. Причината е, че той избра конкурентната оферта от Израел. Там Рутенщайнер ще бъде главен методист на целия местен футбол и ще има решаваща дума по огромна част от въпросите, касаещи развитието му. И не на последно място - ще отговаря за развитието на представителния отбор и ще участва в избора на нов селекционер.
Годишната му заплата в Обетованата земя ще е 320 хил. евро. Договорът му е за следващите две години, но има опция за удължаването му. Местната федерация води дълги и изтощителни преговори с него, но в крайна сметка успя да го убеди да избере нейната оферта, а не тази на Левски. Рутенщайнер беше в София за мача на Левски с Черно море.
Той имаше разговори лично с боса на "сините" Спас Русев. В крайна сметка обаче е предпочел да се занимава с цялостното развитие на футбола, както правеше в Австрия в продължение на 16 години до октомври 2017 г.

Бъди част от "Домът на феновете”, играй и печели със Sportal.bg.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти