Етър запазва отбора, Красимир Балъков остава начело

Етър запазва отбора, Красимир Балъков остава начело

Красимир Балъков остава начело на Етър като главен мениджър. Той бе представен на специална пресконференция от члена на клубната управа Александър Нанков.

"Етър завърши една успешна година, натрупахме опит, който бе важен за нас. Заслугата е на футболистите и треньорите. Ние имаме най-добрия екип в Първа лига, независимо от условията, в които работи нашият клуб и можем да се гордеем с него. Поздравявам Красимир Балъков за успешния завършек на сезона, поздравявам Станислав Генчев, Калоян Чакъров, Илиян Киряков и Тодор Колев. Имахме доста разговори както с Общината, така и с г-н Балъков и се радвам, че той остава при нас. Красимир Балъков най-добрият треньор в България, той е новият главен мениджър на Етър", заяви Александър Нанков, а думите му бяха посрещнати с аплодисменти от присъстващите. Договорът на Балъков е за срок от 1 година.
"Аз също благодаря на цялото ръководство, на кмета г-н Панов и на цялата великотърновска общественост. Имахме 6 динамични месеца, хубавото е, че постигнахме целта оставане в групата. Това бе хубав момент и в моята кариера. Отваряме нова страница с моето оставане тук. Знам, че нещата няма да вървят по мед и масло, но има светлина в тунела. Водихме много разговори с ръководството на града, с всички, които имат желание да помагат. Започваме здрава работа. Амбициран съм до зимата вече да няма тенденция да се борим за оставане, а да сме събрали точки, които да ни дават комфорт за пролетта", заяви Красимир Балъков.
Надеждите сa до началото на първенството да се появят и нови спонсори. Точен размер на бюджета не бе обявен, но бе подчертано, че и досега Етър бе с по-малък бюджет от изпадналия Пирин. "Дали ще е 1.8 или 1.9 млн. лв., повече или по-малко, цифрата е плаваща. Нашето желание е освен сегашните спонсори, тв правата, от Общината, парите от БФС и УЕФА, да намерим във Велико Търново поне 20 фирми, които да дават по 2000 лв. месечно, тези 40 000 лв. ще ни бъдат от огромна помощ", заяви Балъков и увери, че всеки лев се изразходва максимално целесъобразно и всеки, който даде пари за клуба, ще знае точно за какво отиват. "Създадохме чудесен добре играещ колектив, сега трябва да задържим и да надграждаме", завърши Красимир Балъков.
Административният директор Страцимир Тинчев съобщи подробности по плана за подготовка. На 26 юни отборът заминава на лагер в Дряново, където ще се готви. Днес е първата контрола с ЦСКА-София, следват мачове с Дунав, Локомотив (София), Несебър, Ботев (Гълъбово) и Литекс. Официалното представяне е на 13 юли преди мача с Литекс на стадион "Ивайло".
Етър привлече първите си две нови попълнения за предстоящия сезон в Първа лига. Това са централният защитник и естонски национал Артьом Артюнин и левият бек Крум Стоянов, който идва от Динамо (Минск). Отборът се запазва в по-голямата си степен. Футболистите с изтекли договори Ерик Почански, Христо Иванов, Венци Василев, Иван Вълчанов и Яни Пехливанов, Чавдар Ивайлов са ги подновили. Действащи договори си имат Румен Руменов и Стефан Неделчев, които бяха спрягани по медиите, че напускат.
Засега под въпрос остават Георги Сърмов, Самб Бадара и Аласана Мане, но и с тримата се поддържа връзка и разговорите с тях и техните мениджъри продължават. Етър винаги стартира подготовка с двама юноши от школата. Това са Кольо Станев и централният защитник Валери Радославов, за когото Балъков заяви, че много му напомня по фигура и качества на покойния Трифон Иванов.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти