Гледай на живо

Ексклузивно: Борислав Михайлов в студиото на Sportal.bg

Локо (Сф) чака Генков

Локо (Сф) чака Генков

Локомотив (София) започва подготовка за новия сезон в понеделник от 17:30 часа на своя стадион в “Надежда”. През седмицата стана ясно, че Иван Василев ще продължи да издържа отбора, а начело на тима застана Ангел Колев. Той замени напусналия в посока Сърбия Младен Додич.

Колев е започнал вече работа по селекцията. Той се надява, че ако не за старта, то поне на по-късен етап Цветан Генков ще се върне да помогне на родния си тим. Нападателят се договори с Василев още за пролетния дял, но проблеми с бившия му клуб Окжептес го спряха. 34-годишният Генков за последно игра у вас в Локо (ГО). Той взе участие и в бенефиса на Юлиан Петков на 26 май и показа завидни умения.

“Още ми се играе, без значение къде. Все пак спортът е здраве”, каза тогава футболистът. “Мястото на Локомотив е в елита, но явно ще трява да мине още малко време”, добави още нападателят преди около месец.

В “Надежда” се надяват на завръщането на още един бивш локомотивец. Това е левият бек Румен Трифонов. Преди година той подписа сес Септември (София), но през зимата бе освободен. Очакваше се още тогава бранителят да се завърне в Локо, но за кратко премина в Спартак (Плевен).

Ангел Колев се надява, че с връщането на двамата ветерани, отборът ще получи нужния опит, който ще примеси с амбицията на по-младите играчи, които останаха. “Червено-черните” бяха напуснати от доста важни фигури като Том, Илия Димитров, Иво Иванов и Александър Бранеков, който спря с футбола.

“Тема спорт”

Още от БГ Футбол

Виж всички