Полша без Кубяк и Курек на турнира в Япония

Полша без Кубяк и Курек на турнира в Япония

Световният волейболен шампион Полша ще бъде без големите си звезди Михал Кубяк и Бартош Курек на предстоящия турнир в Група 10 от Лигата на нациите в Осака (Япония), на който ще играе и България.Опитният Кубяк, който е капитан на "Дружина полска", страда от хроничен конюнктивит и има проблеми с ретините на очите си, заради което лекарите му са препоръчали да не използва контактни лещи. Пълното му възстановяване ще отнеме между 30 и 60 дни, което означава, че той ще пропусне остатъка от Лигата. В негово отсъствие капитанската лента ще носи центърът Матеуш Биениек. В състава на Полша за турнира в Япония пък попада младия Бартош Беднож.

Освен това, белгийският селекционер на световните шампиони Витал Хейнен е направил 4 промени в сравнение с турнира в Група 8, на който бяха домакини в Лодз. Наставникът на Полша е оставил извън тима другата звезда Бартош Курек, диагоналът Мачией Музай, разпределителя Гжегож Ломач и центърът Якуб Кохановски и е извикал Лукаш Качмарек, Дамян Шулц, Марчин Коменда и Бартломей Лемански.

Полша ще започна участието си в Япония срещу олимпийския вицешампион Италия, който също ще бъде без звездите си Иван Зайцев и Османи Хуанторена. Срещата е в петък (8 юни) от 09,40 часа българско време. След това "Дружина полска" ще играе срещу домакините в събота (9 юни) от 10,10 часа, а в неделя (10 юни) ще излезе срещу България от 05,10 часа.

Състав на Полша за турнира от Волейболната лига на нациите в Осака (Япония):

Разпределители:
Фабиан Джизга
Марчин Коменда

Диагонали:
Давид Конарски
Лукаш Качмарек
Дамян Шулц

Посрещачи:
Артур Шалпук
Александър Сливка
Бартош Кволек
Бартош Беднож

Центрове:
Пьотър Новаковски
Бартломией Лемански
Матеуш Биениек

Либера:
Михал Журек
Павел Заторски

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти