Бургас ще бъде домакин на турнир от Европейската отборна лятна купа

Бургас ще бъде домакин на турнир от Европейската отборна лятна купа

От 1 до 3 юли ТК "Авеню", гр. Бургас ще бъде домакин на мачове от Европейската отборна лятна купа за момчета до 14-годишна възраст. В надпреварата ще участват общо 10 отбора, а първите два тима в крайното класиране ще се класират за финалите на турнира. Освен България в Бургас ще се състезават още отборите на Андора,  Азербайджан, Хърватия, Латвия, Молдова, Черна гора, Румъния, Русия и Швеция.

Българският национален тим ще бъде определен след края на Държавното първенство до 14 години от 10 до 17 юни на ТК "15:40", гр. София.

За момента най-предно класираните българи в ранглистата на Тенис Европа до 14 години са: номер 17 Динко Динев, номер 25 Светлин Керемедчиев, номер 68 Драгомир Драганов, номер 115 Адриано Дженев и номер 167 Янаки Милев.

Надпреварата ще бъде организирана от община "Бургас" и ТК "Авеню" съвместно с БФТенис.

"Бургас ще бъде домакин за първи път на турнир от такъв ранг и това е голямо признание и отговорност за нас. От клуба ще направим абсолютно всичко възможно да организираме едно перфектно събитие. Това е още една крачка по пътя ни на развитие като един добър тенис клуб. През тази година ТК "Авеню" беше домакин на две държавни първенства и това е следващата крачка, която поема клуба към международните турнири и европейските първенства", заяви Антон Марков, директор на ТК "Авеню".

"Горди сме, че получаваме правото да сме домакини на турнир от такъв голям форум", заяви Пресиян Коев, спортен директор на БФТ.

“Разполагаме с добри състезатели в тази възрастова група и се надяваме на класиране за финалите на Европейската отборна лятна купа. Традиционно община "Бургас" подпомага спорта в града и сме радостни, че отново ще работим
заедно", допълни той.

Гледайте всички най-вълнуващи тенис двубои от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти