Яя Туре обвини Гуардиола в расизъм

Яя Туре обвини Гуардиола в расизъм

Африканският полузащитник Яя Туре обвини наставника на Манчестър Сити Пеп Гуардиола в расизъм. Котдивоарецът разказа интересна случка, в която се е почувствал обект на расистки нападки от страна на испанския треньор в интервю за France Football. През последния сезон Туре игра за “гражданите”, но договорът му с клуба изтече.

“Бях втори капитан и Гуардиола ми каза пред всички, че му се струвам демотивиран. Каза ми да отида при клубното ръководство и да разговарям с тях, ако не искам да остана в отбора. Имах чувството, че Пеп иска да развали последния ми сезон в Сити. Започнах да се питам дали цветът на кожата ми не е основна причина за това отношение. И не бях единственият, който се питаше това”, започна Туре.

“Докато е бил в Барселона, някои футболисти в тима също са се чувствали по подобен начин. Може би африканските футболисти не сме третирани така, както другите. Гуардиола се преструва, че няма проблеми с тъмнокожи футболисти. Прекалено интелигентен е, за да го покаже наяве. Никога няма да го признае. В деня, в който поеме отбор с петима африканци, които не са натурализирани, ще им изпратя торта”, завърши полузащитникът.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти