Прохазка: Любовта на феновете е по-важна от трофеите

Прохазка: Любовта на феновете е по-важна от трофеите

Роман Прохазка, който напуска Левски след дълъг престой в отбора, остана много поласкан от изпращането, което клубът и феновете му организираха. Както е известно, словакът реши да се присъедини към чешкия тим Виктория Пилзен, след като договорът му със "сините" изтече.

"Много е специално това нещо. Когато дойдох сега, много се прочувствах. Приятно е, такова нещо не съм преживявал досега и затова е много специално за мен. Не очаквах нищо, учуден съм колко хора дойдоха да ме изпратят. Невероятно е и съм горд от това. Казват, че не ставаш левскар, а се раждаш такъв. При мен стана обратното. Давах любов на Левски и я приемах от феновете. Всеки мач, всяка победа ми остават като спомен. Спечелих любовта на феновете, което понякога е повече от титла или купа", заяви Прохазка.

 Феновете на Левски изпратиха Прохазка@@@

"Трудно ми е, че напускам Левски. Когато си бях в Словакия, ми мина, но след като се прибрах вчера, отново ми е тежко. Това обаче ми е решението и няма да съжалявам. Истина е, че послушах главата си. Левски ми предложи договор, но взех друго решение. Няма да кажа нищо лошо за Левски. Благодарен съм на клуба за всичко. Може би само аз чувствах, че не ме искат достатъчно", продължи той.

"Щом нищо не сме спечелили за тези 5 години, значи нещо куца. Не съм човекът, който да търси причините в това. Уважавам всички треньори, които са ме тренирали. С българите се разбирах повече - Антонио Вутов, Васил Панайотов, Иван Горанов,…", допълни халфът.

Още от БГ Футбол

Виж всички