Хьонес даде отговор за част от проблемите в Байерн

Хьонес даде отговор за част от проблемите в Байерн

Босът на Байерн (Мюнхен) Ули Хьонес даде отговор на част от най-належащите проблеми в клуба. Той увери, че на този етап не се предвижда смяна на треньора Нико Ковач и в същото време обеща солидна селекция през идното лято. Освен това президентът потвърди, че Оливер Кан е в плановете на ръководството за пост в клуба.

“В лицето на Ковач имаме млад и добър специалист, когото всички ние трябва да подкрепим. Срещу Бенфика (5:1) във вторник се видя, че все още можем да спечелим нещо този сезон”, заяви Хьонес по време на годишното Общо събрание на клуба.

На него шефът на баварците чу и освирквания от свои критици, които го обвиняват за неуспехите този сезон. В тази връзка той пак обеща мащабна селекция. “Уверявам ви, че през новата година ще инвестираме в отбора”, категоричен беше Хьонес.

Той все още не знае дали заместникът му Карл-Хайнц Румениге ще остане в Байерн и след края на сезона, когато изтича договорът му. “Решението на Румениге ще бъде обявено още преди Коледа. Мога да потвърдя също, че Оливер Кан е плановете ни”, обясни босът.

За назначение на Кан като началник призовават доста специалисти, а и феновете го харесват.

Междувременно Байерн отчете годишен финансов оборот за сезон 2017/2018 от 657,4 милиона евро, което е с почти три процента повече от предходния сезон.

Годишен оборот от 640,5 милиона за година по-рано и приходите преди налагане на лихви, данъци и амортизация в размер на 16,5 милиона в сравнение със 149 милиона от година по-рано очертават финансовите резултати на клуба. Нетната печалба също се е смъкнала до 29.5 милиона от 39.2 милиона преди това.

Клубът се похвали с още един рекорд. Членовете на Байерн вече са 291 000, което запазва позицията му на най-големия спортен клуб в света.

Паричните резерви са в размер на 456.4 милиона евро.

Още от Футбол свят

Виж всички