Ковач: Поставям под въпрос всичко, което правя

Ковач: Поставям под въпрос всичко, което правя

Наставникът на Байерн (Мюнхен) Нико Ковач настоява, че напрежението около него не е нещо необичайно, тъй като той самият поставя под въпрос всичко, което прави.

“Аз съм човек, който се опитва да размишлява. Поставям под въпрос всичко, което правя. Питам се какво правя добре, както и какво правя по-малко добре. Искам да се подобрявам всеки ден и в петте ми месеца в Мюнхен имаше задоволителни и незадоволителни неща. Мога да се справя с всекиго. Вече мисля върху всичко с моя щаб и анализираме всички неща. Например тактическата промяна. Има едно-две неща, върху които се фокусирам, но ще ги запазя за себе си, защото не искам да издавам всичко”, коментира Ковач на пресконференцията преди утрешното гостуване на Вердер.

Той беше попитан дали липсата на мотивация е главната причина за слабата форма на Байерн. “Трудно е да се обясни. За играчите тези топ, топ, топ мачове или топ, топ, топ събития като Световното или Европейското първенство не са обикновени, а, разбира се, нещо специално. Байерн стана шампион на Бундеслигата шест поредни години. Да се мотивираш отново и отново не е лесно, но това са професионалисти. Те вече са доказали, че могат да го правят. Ние трябва да работим върху това. Ние, като треньори, но и всеки отделен играч, за да може да достигнем до най-доброто представяне в мачовете. Винаги трябва да се стремим към топ представяне, защото участваме в три състезания и само в две от тях се справяме добре. В Бундеслигата не играем добре”, допълни Ковач.

Още от Футбол свят

Виж всички