Трета или четвърта урна за Евро 2020? Три мача днес решават бъдещето на България

Трета или четвърта урна за Евро 2020? Три мача днес решават бъдещето на България

България приключи на второ място в Лига С, група 3 на турнира Лигата на нациите. Въпреки че не сме първи, спечелените точки почти сигурно ще ни изкачат в трета урна при жребия за квалификациите за Евро 2020, който ще се тегли на 2 декември.

Ако бяхме спечелили гостуването на Кипър, сега въпросът в коя урна ще сме - трета или четвърта, нямаше да е на дневен ред. Заради въпросното равенство обаче, има минимален шанс Сърбия, Румъния, Шотландия и Израел да ни изпратят в по-долната урна.

Ето какво не трябва да се случва в днешните мачове между Сърбия - Литва, Черна гора - Румъния и Шотландия - Израел, за да сме в трета урна:

1. Шотландия и Израел не трябва да завършват наравно в днешния сблъсък помежду им. Ако това се случи, Израел ще е победител в групата, а шотландците ще са втори. Те ще са събрали 7 точки, колкото и България (б.а. в групите с четири отбора резултатите на тимовете срещу последния се анулират), но ще са с по-добра голова разлика.

2. Сърбия не трябва да стане втори в своята група. За целта западните ни съседи трябва да спечелят домакинството си на Литва. Ако не го сторят, а Румъния победи като гост Черна гора, северните ни съседи ще изместят Сърбия от първото място. Това е лошо за трикольорите, тъй като те са с по-добри показатели от Румъния, но не и от Сърбия. Т.е. за нас е добре втори в тази група да е или Румъния, или Черна гора, но не и Сърбия.

Няма да сме в трета урна, но само ако се случат и двата описани по-горе сценарии.


"Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички