Хубчев: Ако бях треньор на Лудогорец, Марселиньо щеше да бъде най-важният ми играч

Хубчев: Ако бях треньор на Лудогорец, Марселиньо щеше да бъде най-важният ми играч

Селекционерът на националния отбор Петър Хубчев направи интересно изказване относно факта, че лидерът на Лудогорец Марселиньо не е част от тима. Специалистът разкри, че нито един футболист не е зачеркнат за представителния ни тим.

"От две години, откакто аз и екипът ми работим във футболния съюз, няма зачеркнат футболист. Едно от нещата, които правя с неудоволствие, е да споменавам имена на играчи. Но сега ще си позволя да дам един пример. За един или два лагера ние извикахме Марселиньо от Лудогорец. Уникално момче и футболист. Ако аз съм треньор на Лудогорец, този човек ще ми бъде най-важният играч".

"Но Марселиньо е футболист, който така е научен. Едно, че е бразилец, и второ, че играе в такъв отбор, който беше с класи над другите. Мисля, че разликата вече не е толкова голяма. Неговите 80-90 процента от играта бяха насочени само в офанзивен план. Позицията, от която обаче националният отбор стартира, в 95% от мачовете не бяхме в ролята на фаворит, не позволяваше това. Ние искахме да намерим точно такива момчета, които ще работят малко повече в едната фаза, но ще са готови да дават и последната капка сила в следващата фаза и веднага след това да са готови да работят във фаза защита".

"На база това какви футболисти ни трябваха не викахме този човек. Но държанието му беше уникално. Отнасяше се с уважение към треньори и съотборници. Разговаряхме с него и аз му разбрах мисленето. Казах му какво ние виждаме, не се получиха в един момент нещата и затова не е в отбора. Не е зачеркнат никой. Нека поне един да излезе да каже, имахме конфликт с треньора и поради тази причина се разделихме. Няма никакви конфликти", категоричен бе Хубчев пред Канал 3.

Последвайте каналите ни в:

Още от Национални отбори

Виж всички