Сари губи търпение към увъртащия Азар

Сари губи търпение към увъртащия Азар

Звездата на Челси Еден Азар, чийто договор изтича след година и половина, нееднократно призна, че би искал да премине в Реал Мадрид. След победата над Уотфорд с 2:1 в сряда белгиецът заяви, че иска да изчака края на сезона, за да реши бъдещето си, но наставникът на лондончани Маурицио Сари не е слонен да чака.

"Ако искаме да планираме бъдещето, трябва да разрешим този проблем. Не знам какво мисли той, но смятам, че е време да реши. Нямам властта да говоря с него за бъдещето му. Аз съм треньорът и искам да обсъждам с него единствено позицията му на терена. Не съм изненадан от резултатността му. Бях много уверен, защото той е страхотен играч, един от най-важните в историята на Челси. Така че бях напълно сигурен, че може да вкарва още.

Много съм доволен от новата му роля на фалшива девятка. Не знам дали предпочита да играе като крило, или като нападател, но ако може да играе като последния мач в центъра, не е проблем за мен да го поставям точно там. Не виждам проблем в тази роля на Азар. Той игра 4 мача като фалшива девятка, като отбеляза 4 гола и направи 2 асистенции. Зависи от момента. В този трябва да сме солидни и с Азар на тази позиция мисля, че можем да станем по-солидни. Добра опция е и за защитната фаза. Може би в бъдеще ще можем да играем с нападател и Азар заедно", заяви Сари на пресконференцията си преди гостуването на Кристъл Палас.

Още от Футбол свят

Виж всички