Гледай на живо

Япония - Испания 2:1

От най-скъпоплатените в света до фалит - това е Асамоа Гиан

От най-скъпоплатените в света до фалит - това е Асамоа Гиан

Асамоа Гиан е разпознаваемо име за футболните фенове, автор е на първото попадение в историята на Гана на световно първенство, в един момент бе сред най-скъпоплатените футболисти в целия свят, а сега е… разорен. Бившият футболист на Удинезе, Рен и Съндърланд, който получаваше заплата от 227 000 паунда седмично по време на почти двугодишния си престой в китайския Шанхай, сега има срещу името си в банката едва 600 паунда и не може да да издържа семейството си.

33-годишният нападател понастоящем е футболист на турския Кайзериспор, но твърди, че от някогашния клуб на Димитър Иванков не му дават дължимото по договор. Гиан, който е рекордьор по изиграни мачове и отбелязани голове за националния отбор на Гана, не е контактувал с фамилията си от близо 4 месеца, отбягвайки позвъняванията им. Острието има съпруга и три деца, а по последна информация наскоро е поискал анулиране на брака, за да се ожени за сегашната си приятелка.

Китайското му приключение далеч не е единственото, от което Гиан е изкарал сериозни пари. При четиригодишния си престой в редиците на Ал Аин в ОАЕ, седмичната му заплата също е била от порядъка на около 200 000 паунда, съобщават английските медии. Именно това е и най-успешното му начинание на клубно ниво със 123 гола в 120 мача.

Гиан винаги е бил известен с екстравагантния си начин на живот и никога не е пестил средства както за ужасно луксозни коли, така и за безброй лъскави дрехи и бижута.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти