Защитник на Черно море отказа трансфер в лидера на Алжир

Защитник на Черно море отказа трансфер в лидера на Алжир

Защитникът на Черно море (Варна) Илиас Хасани е отказал вариант да се върне в родината си Алжир и да подпише договор с лидера в местното първество ЮСМ Алжир, съобщи френският треньор на отбора Тиери Фроже.

6-и през миналия сезон, сега отборът на ЮСМ Алжир е начело в местната лига с 33 точки след есенните 15 кръга. Те водят със 7 точки пред втория и един от най-популярните местни отбори Кабилие, но въпреки това треньорът иска да заздрави защитата. В интерес на истината, ЮСМ Алжир са допуснали 12 попадения през есента, а с доста по-здрава отбрана в алжирското първенство са Саура (на 4-о място) и преследвачите от Кабилие.

"Бяхме се насочили към двама футболисти, които са част от националните формации. Става дума за Хишам Белкаруи и Илиас Хасани, които играят съответно в първенствата на Саудитска Арабия и България. И двамата обаче отговориха, че предпочитат да останат в чужбина. Специално Хасани каза, че е щастлив в българския си отбор. Клубът на Белкаруи пък смята, че може да го препродаде в Турция или Португалия, обясни треньорът Фроже пред www.competition.dz.Bw

23-годишният Хасани е вече втора година в България, след като пристигна от Верея във Варна. Минал е през клубове като Тулуза и Бордо, но е играл само за вторите им тимове в четвърта лига.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти