Солскяер за сър Алекс Фъргюсън: Като играч имах най-добрия мениджър

Солскяер за сър Алекс Фъргюсън: Като играч имах най-добрия мениджър

Норвежецът Оле Гунар Солскяер разкри, че се е консултирал със сър Алекс Фъргюсън преди да поеме мениджърския пост в Манчестър Юнайтед. Бившият нападател на “червените дяволи” замени уволнения заради слаби резултати Жозе Моуриньо и ще остане на "Олд Трафорд" поне до края на сезона.

"Като играч имах най-добрия мениджър. Той (Фъргюсън) ми повлия по доста начини. Начинът, по който се разбираше с хората, го остави начело на отбора 25 години. Начинът, по който ръководеше процеса, също му помогна да се задържи толкова дълго. 25 години запази глада за успехи на футболистите, които искаха да играят все по-силно под негово ръководство.
Същото беше и с треньорския щаб. Фъргюсън винаги е бил мой ментор. Дори през 2003 година, когато бях контузен. Дадох си сметка, че той прави доста неща различно”, сподели Солскяер на първата си пресконференция като мениджър на Юнайтед.

“Винаги съм поддържал контакти с него, защото той прави нещата по различен начин и винаги е добре да вземеш съвет от него. Ще помогна на футболистите да се възползват от тази възможност. Научих се на доста работи от най-добрия мениджър, като футболист и като треньор. Научих от него как да се разбирам с хората. Става дума за комуникация”, добави 45-годишният норвежец.

Още от Футбол свят

Виж всички