Ансамбълът е №1 за 2018 година (видео+галерия)

Ансамбълът е №1 за 2018 година (видео+галерия)

Ансамбълът на България по художествена гимнастика спечели наградата за “Отбор на годината” за 2018 година. Грациите бяха номинирани в компанията на националните тимове по баскетбол, волейбол и футбол, а предвид силното си представяне, напълно логично взеха отличието, което бе връчено от Красен Кралев - министър на младежта и спорта.

100 Тайбе Юсеин е "Спортист на годината"

Гимнастичките спечелиха първо място на пет обръча на световното първенство, чийто домакин бе “Арена Армеец” в София, където днес се провежда и церемонията за най-престижните спортни награди в родината ни. Ансамбълът, извоювал златото, е в състав Симона Дянкова, Елена Бинева, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова и Стефани Кирякова.

100 Тайбе Юсеин е "Спортист на годината"

"За нас е огромно удоволствие. Това е много желана от нас награда. Благодарим на всички, които са гласували за нас. Благодарим на министерството и на министър Кралев, на правителството, без което организацията на световно първенство нямаше да е възможно. Благодарни сме и на всички членове на федерацията по художествена гимнастика, но най-вече на г-жа Илиана Раева. Г-жо Раева, възхищаваме се на енергията и на страстта, с която правите всичко. Благодарим и на ръководителите и всички преподаватели в НСА. За нас е много важно да сме пример за младото поколение. Благодарим и на нашият екип. На хората, които са всеки ден до нас. На Михаела Маевска и Весела Димитрова", каза капитанката Симона Дянкова.

ГАЛЕРИЯ

Снимка: Емона Цончева, Sportal.bg

Още от Гимнастика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти