Бразилия праща 200 спортиста на подготовка в Европа

Бразилия праща 200 спортиста на подготовка в Европа

Бразилският олимпийски комитет (COB) обяви, че ще изпрати около 200 спортисти, разделени на групи от юли до декември, на подготовка в Европа. Португалия е първата страна, която е избрана защото е в напреднала фаза в борбата срещу COVID-19 и заради добрите отношенив с местния олимпийски комитет. В допълнение към това Португалия ще бъде основна база на Бразилия за Олимпийските игри в Париж през 2024 година.

Ситуацията с волейбола и плажния волейбол ще бъде обсъдена между COB и Бразилската волейболна конфедерация (CBV) в следващите дни. След като изслуша COB, от CBV ще обсъдят със съответните си технически комисии необходимостта да се планират или не тренировъчни лагери в Португалия.

Бразилският олимпийски комитет обяви, че ще покрие разходите за пътуване, настаняване и хранене на всички делегации. Сумите ще бъдат покрити от бюджета за програмата за олимпийска подготвителна за Токио 2020.

"Тревожно е COB да вижда спортисти, които не могат да тренират поради реалната необходимост да поддържат изолация, за да се контролира пандемията в страната. Знаем колко е важно да спечелим битката срещу коронавируса, но работим за това бразилският отбор да бъде равнопоставен със съперниците си", заяви ръководителят на мисията за Олимпиадата в Токио 2020 и вицепрезидентът на COB Марко Антонио Ла Порта.

Още от Волейбол

Виж всички