Благо: Публиката на Левски е уникална! ЦСКА – ЦСКА е смешно, да се разберат дали ще се обединят

Бившият национал Благой Георгиев гостува в Sportal TV, където говори за своята футболна школа. Бившият полузащитник на Славия, Алавес, Цървена звезда, Дуисбург, Терек, Амкар, Рубин и Оренбург благодари на "Уинбет Арена" и коментира някои актуални теми, свързани с родния футбол.

"Много работа има, а аз мислех, че ще е нещо лесно. Дай боже до 1 август да е готово всичко. "Уинбет" направи една прекрасна база. Тя има най-модерният балон, три малки терена, които могат да станат голям терен, на който да се играе професионален футбол. Разполага с най-модерното покритие, с коркови тапи – такова няма никъде на Балканите в момента. Това е най-модерното, най-удобното за игра. Тази база дава всички най-добри условия, които са необходими. Има и шест чисто нови тенис кортове. От сутрин до вечер съм на базата и се занимавам изцяло с работата, свързана с нея. Най-важното е България да създава добри футболисти, които да помагат на националния отбор.
С Венци Стефанов никога не съм се карал и нямам какво да деля с него. Нямам никакъв проблем с Венци, надявам се и той няма с мен. Може би малко се пресилиха нещата. Против него не съм казал и няма да кажа никога нищо – той ми е дал пътя във футбола. Информацията за Вардар не искам да я коментирам, някой някъде ни видял, че говорим... Това са глупости. Формата на отборите след пандемията няма да е тази, която сме свикнали да виждаме. Вижда се, че са загубили ритъм, гледах няколко контроли. Едно е да тренираш вкъщи, друго е да си на стадиона. Знам го от опит. Очаквам много травми – играчите не са подготвени, имаха малко време за подготовка. Надявам се, че няма да са тежки травмите, но със сигурност ще има. Не искам да коментирам случващото се извън спорта.
Единственото позитивно за Левски, което може да се каже, са феновете на Левски. Не ме обичат, но няма значение. Естествено, че се радвах, когато Славия победи на финала през 2018 година. Публиката на Левски доказа, че е уникална. ЦСКА срещу ЦСКА е малко смешно, но те да се разберат дали ще се обединяват. Не съм в кухнята и не мога да коментирам Левски и ЦСКА. В двата ЦСКА има доста класни футболисти – виждате, че вчера Красимир Балъков стана старши треньор на ЦСКА 1948. Ще се повиши класата на "А" група.
Не мога да кажа, че няма добри футболисти в България. Има такива. По наше време имахме водещи футболисти във водещи клубове в Европа. Това ти дава самочувствие, играеш като равен с равен с Германия, Италия. Сегашните национали трябва да се освободят от напрежението, да не се вълнуват какво се говори и пише за тях. Излизаш, забравяш за всичко. Бием в два мача и сме на европейското. Такъв шанс не сме имали отдавна, и то с отбори от нашата черга. Биеш и си там, както казах.
Кризата с COVID-19 не ми повлия, честно казано. Имам малко дете, седим си вкъщи така или иначе. Имаше време за семейството – знаете, че животът на футболистите е динамичен. Това беше хубавото с коронавируса, не ме е било страх от заразяване, за мен това е преекспонирано. Искам да благодаря на "Уинбет Арена" за това, което прави", каза Благо Георгиев пред Sportal TV.

Още от БГ Футбол

Виж всички