Джарета хвали талант на "червените"

Джарета хвали талант на "червените"
ЦСКА-София с две нови чуждестранни попълнения
ЦСКА-София с две нови чуждестранни попълнения

Спортният директор на ЦСКА-София Кристиано Джарета изчетка младия талант Мартин Смоленски в интервю за италианското Radio Musica Television. 

"Нивото в българския футбол не е особено високо. Трябва да започнем от инфраструктурата и построяването на нови стадиони, което вече се прави от ЦСКА. Само по този начин може да израстват силни поколения от млади играчи. Целта ни е да занулим изоставането от Лудогорец, а този сезон конкретно - да се класираме за евротурнирите. Мартин Смоленски определено е играч, който трябва да бъде следен внимателно. Той е нападател, роден през 2003-а", заяви Джарета.
Той говори и за голямата звезда на Манчестър Юнайтед Бруно Фернандеш, който е привлечен от него в Новара, когато халфът е само на 17 години.

"От самото начало винаги ме е поразявала зрелостта на Бруно. Комбинацията с техническите му качества го прави изключителен играч. Правилният начин на мислене винаги прави разликата. Бруно е обсебен от идеята да бъде най-добрият и това го кара да се подобрява допълнително", допълни Джарета.

"Тема Спорт"

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти