Маркизио: Преминах в Зенит, за да не предам Юве

Маркизио: Преминах в Зенит, за да не предам Юве
Маркизио: Казах на Погба, че сгреши с трансфера си в Юнайтед
Маркизио: Казах на Погба, че сгреши с трансфера си в Юнайтед

Бившият халф на Ювентус Клаудио Маркизио даде интервю за Tuttosport, в което разкри защо след изтичането на договора си със "старата госпожа" е преминал в руския Зенит.

"Направих го, за да не предам Юве. Избрах друго първенство, въпреки че имах оферти от Серия "А". Няма как да забравя какво ми даде Ювентус. Моята любов към клуба, феновете и града също е голяма. Освен това, винаги съм искал да натрупам малко опит в чужбина. Опит не само за мен, но за цялото семейство. В Русия жена ми нямаше приятелки, не говореше езика. В отбора аз комуникирах основно на английски и малко на испански, защото имаше много аржентинци", разказа Маркизио.
"Да стане треньор на Ювентус? Не, не се виждам в тази роля. Един треньор трябва да притежава много качества, за да умее да сплотява отбора", добави бившият италиански национал.

"Играл съм много пъти срещу Кристиано Роналдо преди той да дойде в Юве. Винаги ни е създавал проблеми. Изумява ме желанието му да бъде винаги на топ ниво. Той работи изключително много, за да остане сред най-добрите. Надявам се да не си тръгва от тима", сподели Маркизио.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти