Sportal.bg
Използвай App-а за
по-добро усещане
Отвори

Георги Глушков след Общото събрание на НБЛ: Беше много позитивна среща

Георги Глушков след Общото събрание на НБЛ: Беше много позитивна среща
НБЛ взе решение за налагане на млади българи в отборите
НБЛ взе решение за налагане на млади българи в отборите

Със задоволство и благодарност към колегите си излезе от близо седемчасовото заседание на Общото събрание на НБЛ президентът на БФБаскетбол и изпълняващ длъжността генерален мениджър на лигата Георги Глушков. Бившия национал благодари на представителите на 10-те елитни клуба в България за ползотворната дискусия и готовността да мислят за бъдещето на българския баскетбол. Една от основните дискусии в срещата на НБЛ беше именно намирането на начини за налагане и даване на шанс на млади български играчи в отборите.

"Беше много позитивна среща. Благодарен съм на всички, които присъстваха. Изготвихме предложения с добро мнозинство. Това е една хубава база за решения на УС. Отделихме много време на въпроса за младите състезатели как да им дадем шанс. Имаше доста дискусии. Доволен съм, че заедно, с добро мнозинство взехме решение и ще направим стъпка в тази посока", коментира Глушков.
Той коментира и разговорите около появилото се предложение за регионална лига, включваща отбори от България, Северна Македония и Гърция.

"Вече работим сериозно по въпроса. Трябва бързо да се ориентираме, да съберем информация. Работя за срещи с ръководствата на съседските федерации. Мисля, че срок до 15 юли, е оптимален да сме се организирали. След това ще е много по-трудно, защото вече ще трябва да работим за изработването на календар и на вътрешното първенство. Има варианти да се включат и гръцки и сръбски отбори. Имаме добри отношения с тези държави", допълни президентът на БФБаскетбол.

Глушков обясни, че до събирането на Управителния съвет, предстои много работа с регионалните представители на БФБаскетбол и с клубовете по места, за да бъде предложена оптимална форма за завършването на държавните първенства при подрастващите и намирането на решение за шампионатите в А групите при жените и мъжете.

"Всеки ден чакаме и окончателното решение на ФИБА за Световното първенство. Те още сондират и проучват дали ще бъде възможно провеждането на турнира в София. Очакваме това решение, за да започнем работа и по календара на националните отбори", каза още Глушков.

Последвайте каналите ни в:

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти