Клоп се оплака от балтиите на Бърнли

Клоп се оплака от балтиите на Бърнли

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп се оплака от грубите влизания на играчите на Бърнли при успеха на неговия тим с 3:1 на “Търф Моор” в сряда. Наставникът сподели, че се е говорил със съдиите, които не са му обърнали внимание и така се стигна до контузията на Джо Гомес.

“Сигурен съм, че няма да си спечеля много приятели, но това не е моя работа. Още след първото грубо влизане, не знам кой го направи, но се плъзна шест-седем ярда преди да избие топката, казах на съдията “знам, че това не е фаул, но трябва да предупредиш играчите, че не могат да правят такива неща”. Да, той играе с топката, но се получава ефектът на боулинга и след това удря крака и на играча. Знам, че хората харесват такива влизания, но заради това сега Джо Гомес е контузен и вероятно ще отсъства дълго. Не знаем точно колко зле е положението. Изпратихме го вкъщи и мога да потвърдя, че травмата е в глезена”, заяви Клоп.

“Съперникът искаше да бъде агресивен и агресията е част от играта. Но понякога има нужда някой да каже “по-внимателно”. Имаше доста сблъсъци по терена и повечето бяха в рамките на нормалното. но да се плъзнеш шест-седем ярда, на това трябва да се сложи край. Всеки иска да побеждава, но има различни начини да го прави. Някой трябва да определи границата кое е нормално и кое не”, допълни германецът.


Още от Футбол свят

Виж всички