Уайлдър счупил ръката си и почти не тренирал удари за битката с Фюри

Уайлдър счупил ръката си и почти не тренирал удари за битката с Фюри

Световният шампион в тежка категория на Световния боксов съвет Дионтей Уайлдър разкри в едно от поредните си интервюта тези дни, че е счупил ръката си 4 месеца преди началото на тренировъчния лагер за битката с Тайсън Фюри. В резултат на това той почти не е упражнявал удари с дясната си ръка в подготовката за суперсблъска с Циганския крал, който завърши с противоречиво съдийско решение за равенство.

“Много хора не знаят, но 12 седмици преди началото на тренировъчния лагер счупих ръката си, но го запазихме в тайна - операцията и всичко останало. Счупих я от китката до лакътя по време на спаринг с един от най-добрите ми спаринг партньори”, обясни Уайлдър, посочвайки областта на фрактурата на дясната си ръка. “Целех се в тялото му, той обърна лакътя си към мен и аз го ударих както чук удря пирон. Просто я счупих”, продължи още шампионът.

“Искахме да го запазим в тайна, не искахме да имаме извинения и през целия лагер почти не съм упражнявал удари. Това може да е една от причините за това да не се представя по най-добрия начин, а друга е, че бях много нервен от всичките очаквания, също така много исках да го нокаутирам, заради цялото напрежение покрай факта, че беше pay-per-view”, обясни Уайлдър пред EsNews.

Двамата със сигурност ще проведат реванш помежду си, но все още не е ясно кога и къде.

Още от Бойни спортове

Виж всички