Запис доказва, че главният съдия не е виновен за ощетяването на Реал М срещу Сосиедад

Запис доказва, че главният съдия не е виновен за ощетяването на Реал М срещу Сосиедад

В Испания разсекретиха аудио записа на разговора в стаята на ВАР по време на двубоя между Реал Мадрид и Реал Сосиедад от Ла Лига на 6 януари. Тогава домакините загубиха с 0:2, но при 0:1 имаха сериозни претенции за дузпа за нарушение на вратаря Херонимо Руи срещу Винисиус Жуниор. При спорния момент главният рефер Хосе Луис Мунуера Монтеро не поиска да гледа ситуацията на повторение, каквото право има. Той беше обвинен, че не е прибягнал до употребата на системата, но от записа става ясно, че по-скоро той е бил заблуден. В стаята с ВАР, където има екип, който първи гледа повторенията, сигнализират на арбитъра, че няма никакво нарушение на правилата, заради което той се отказва от възможността сам да провери.

Мелеро Лопес е съдията, който отговаря в стаята за ВАР във въпросната вечер. От записа се чува как той изисква от асистентите си на пулта да му върнат положението и да спрат в момента, за който има съмнение, че вратарят спъва Винисиус. От видяното Лопес заключава, че няма фал и предава на колегата си на терена: “Хосе Луис, всичко е ОК. Няма нищо”.

Обикновено главният арбитър прибягва до лична проверка на спорен момент на монитор край тъчлинията, ако колегите му от ВАР не са убедени в решението си. В случая въпросният Мелеро Лопес е бил сигурен, че дузпа няма.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти