15 милиона спират Арнаутович за Китай

15 милиона спират Арнаутович за Китай

Разлика от 15 милиона паунда е пречката за преминаването на Марко Арнаутович в китайския шампион Шанхай СИПГ. Австрийският футболист вече неколкократно изяви твърдото си желание да напусне лондонския клуб, за да отиде в Азия и да прибира значително по-сериозна заплата, но “чуковете” вече отхвърлиха една оферта от страна на китайците.

Шанхай предложи на колегите си от Източен Лондон трансферна сума в размер на 35 милиона паунда, но Mirror твърди, че от Уест Хам са готови да се разделят с Арнаутович единствено срещу 50 милиона паунда.

Основната причина, поради която австриецът държи толкова много да премине в редиците на китайския тим е значително по-високото седмично възнаграждение. В момента Арнаутович получава по 100 000 паунда седмична заплата, а от Шанхай, където играят добре познатите в европа бразилци Хълк и Оскар, му предлагат 300 000 седмица.

Ако в крайна сметка се стигне до сделка, от Уест Хам вече имат набелязан заместник на бившата звезда на Стоук Сити. Столичани са се насочили към Калъм Уилсън от Борнемут, който има 9 гола и 5 асистенции в 20 мача този сезон.

Самият играч даде да се разбере какво е желанието за развитие на кариерата му, след като при смяната си по време на дербито с Арсенал демонстративно се сбогува с феновете на отбора.

Още от Футбол свят

Виж всички