Треньор на Юнайтед сподели какво е различното при Солскяер

Треньор на Юнайтед сподели какво е различното при Солскяер

Един от треньорите в щаба на Оле Гунар Солскяер сподели своето виждане за голямата промяна в настроението и представането на играчите на Манчестър Юнайтед. Още през лятото Киърън Маккена беше повишен от треньор на тима до 18 години до такъв на пейката на първия състав. След раздялата с Жозе Моуриньо той запази мястото си и заедно с Майкъл Карик сега е редом до Солскяер. Тимът постигна пет победи от пет двубоя и изглежда по съвсем различен начин.

“Смятам, че няма значение дали футболистите са на 17 или 18 години, дали са национали, дали са големи звезди или нещо друго. Всички те искат едно и също - с тях да се отнасят с уважение и да им се помага да се развиват”, заяви Маккена пред клубната телевизия на Юнайтед. По този начин той индиректно обвини Моуриньо, че не е демонстрирал такова отношения спрямо състезателите.

“Ако осигуриш тези неща на футболистите, те ще ти отвърнат положително. Отношението и желанието им са на топ ниво. С тях се работи много лесно и това помага на всички”, добави помощник-треньорът.

Още от Футбол свят

Виж всички