Миньоле: Не ми е лесно, но Алисон е специален

Миньоле: Не ми е лесно, но Алисон е специален

Симон Миньоле е в ситуация, която самият той определя като "не лесна". Белгийският вратар на Ливърпул е резерва на твърдия титуляр Алисон Бекер, но самият той вижда на какво е способен бразилецът и приема треньорското решение.

"Разбира се, че не е лесно. Говорил съм и преди за това - определено не е нещо, което искам, но отборът върви добре и аз помагам с каквото мога. В момента съм втори избор след Алисон, който е наистина много добър вратар. Може би дори е сред петимата най-добри в света, ако не и най-добрият, така че аз мога само да приема ситуацията", каза Миньоле.

"Двамата работим здраво и се разбираме много добре. Мога да се уча от него и той може да се учи от мен. Аз съм длъжен да бъда готов, ако отборът има нужда от мен, така че ми остава просто да продължавам да работя. Когато дойде моят момент, треньорът ще ми даде шанс", добави той.

Алисон направи редица силни мачове и е с голяма заслуга за първото място на Ливърпул във Висшата лига. Бразилецът има 14 мача без допуснат гол от общо 27 във всички турнири, като само Пари Сен Жермен може да се похвали с по-добро постижение през сезона.

"Той е просто роден вратар. Има талант и е наистина специален. Не му се налага да мисли много, защото прави всичко автоматично. Това се случва в точните моменти и изглежда така, сякаш му е лесно да пази. Алисон е титуляр за Бразилия пред вратаря на Сити, а това говори достатъчно. Мога само да се уча от него", завърши Миньоле в интервю за клубния сайт.

Още от Футбол свят

Виж всички