Григор пред Sportal.bg: Срещу Нишикори ще видя на какво ниво съм в момента

Григор пред Sportal.bg: Срещу Нишикори ще видя на какво ниво съм в момента

Григор Димитров записа втора победа за сезона, след като се справи с Джон Милман след 6:3, 6:4 във втория кръг на турнира в Бризбън. Българинът игра много силно в първия сет, а във втория се справи с трудна ситуация, когато съперникът му успя да изравни играта.

"Целта е във всеки един мач да играя по-добре. Днес имаше доста моменти, ако съм честен, не очаквах толкова добре да се получават нещата на корта, което е голям плюс. Дава ми още по-голяма увереност за утрешния мач", коментира Григор пред Sportal.bg. - Фокусирам се върху моята игра, да покажа това, което знам, че мога и се надявам, че физически също ще съм на едно добро ниво."

Утре Димитров ще се изправи срещу поставения под номер 2 Кей Нишикори. Той има една победа от пет мача срещу японеца, но тя бе на финала в Бризбън преди две години. Причината двамата да играят толкова рано в турнира е, че българинът изпадна до 19-о място в световната ранглиста, а следващият му съперник завърши годината като номер 9 след силна втора половина на сезона.

"Разликата между десетия и 40-ия не е толкова голяма. Няма значение каква е ранглистата. Аз не гледам на нещата по този начин. Радвам се, че ще играя срещу него и то рано в турнира. Хубаво е като опит рано в годината. Мога да разбера на какво ниво съм в момента като цяло - физически, психически, играта ми", сподели шампионът от Бризбън 2017.

"Със сигурност Кей е фаворит. Завърши миналата година много силно, играе със самочувствие, удря топката страхотно, играе невероятно. На хартия изглежда така, но аз вярвам в моите шансове. Имали сме някои битки помежду си, винаги са били оспорвани мачове", допълни той.

В края на миналата година към екипа на Григор се присъедини Андре Агаси, който ще бъде с него в Мелбърн за Откритото първенство на Австралия. На няколко пъти треньорът на българина Даниел Валверду сподели, че той е поканил американската легенда да стане част от отбора на Димитров. Григор обаче обясни, че нещата не са се развили точно така.

"Поканата не беше точно такава. Толкова много разговори имаше преди да се направи тази стъпка. Познавам Андре много преди Дани да го познава. Това решение беше взето от отбора. Имаше момент, в който знаех, че искам повече от себе си, от играта си. На корта и извън него знаех на кой мога да вярвам от самото начало без да проверявам какъв човек е. Знаех, че това е Андре. След много разговори го споменах това име и започнахме да работим по този въпрос. Дани говори с него, аз говорих с него, агенти", разказа той.

ЕМИЛ ЯНЧЕВ, Бризбън, Австралия

Още от Тенис

Виж всички