Фланелка на CR7 на търг в Перник

Фланелка на CR7 на търг в Перник

Оригинална фланелка на петкратния носител на "Златната топка" и мегазвезда на Ювентус Кристиано Роналдо ще бъде разиграна на благотворителен търг в Перник. Търгът ще се проведе на 31 август, а с набраните средства ще бъде закупена апаратура за детско отделение на МБАЛ "Рахила Ангелова" в Перник. Търгът се организира от младежката организация на ГЕРБ, а фланелката на Роналдо е предоставена от бившия спортен журналист от БНТ Радостин Любомиров.

В каузата "За децата на Перник" са се включили редица известни спортисти. Сред тях са героят от САЩ'94 и селекционер на националния отбор Красимир Балъков, който е предоставил своя фланелка с номер 20. Ценни артикули за търга са изпратили още ЦСКА-София и Левски. Сред тях са юбилейна фланелка на "червените" по повод 70-тата годишнина на ЦСКА, която е подписана от всички настоящи футболисти на отбора и легендарния му домакин - бай Добри, както и книгата "Сто години ФК ЛЕВСКИ" на сдружение "Сини сърца", също с автографи на треньори и футболисти от отбора.

Олимпийският шампион Армен Назарян, световният шампион Иво Ангелов, звездата в професионалния бокс Тервел Пулев също участват в търга. Ще бъдат разиграни още фланелки, топки и артикули на Ботев (Враца), Берое, Локомотив (София) и Арда (Кърджали), както и на пернишките Миньор и Металург и най-силните български отбори зад граница Миньор (Чикаго) и Левски (Чикаго). Сред артикулите са и топка с послание и автографи на многократните шампиони по ръгби Валяците (Перник) и медали от първия международен турнир по таекуондо "Перник Леон Оупън".

Още от БГ Футбол

Виж всички