Де Лихт: Ако играеш в Ювентус, трябва да спечелиш всичко

Де Лихт: Ако играеш в Ювентус, трябва да спечелиш всичко

Защитникът на Ювентус Матайс де Лихт заяви, че е горд да носи клубната фланелка, като добави, че се надява да прави това още дълго време. Холандският национал се присъедини към "бианконерите" през миналото лято с трансфер от Аякс.

"Бях много горд, когато разбрах за интереса на Ювентус. Това беше чест за мен. Винаги съм харесвал Ювентус и съм горд да нося тази фланелка. Предизвикателството е голямо, Торино е много различен от Амстердам. Видях много интересни места. Надявам се да остана тук задълго", коментира Де Лихт пред клубната телевизия.

По-рано през месеца бранителят спечели трофея "Копа" за най-добър футболист до 21-годишна възраст по време на церемонията по връчването на "Златната топка", а миналата година той получи приза Golden Boy за същата възрастова категория. "Малкият Де Лихт мечтаеше да стане профеасионален футболист, но ако ми бяха казали, че ще спечеля трофея "Копа" и наградата Golden Boy, както и че едва на 20 години ще съм играл на полуфинал в Шампионската лига, нямаше да го повярвам. Надявам се да сбъдна всичките си мечти. Тренирам с най-добрите на света и усещам, че се подобрявам всеки ден. Двамата с Леонардо Бонучи се опитваме да заформим добър тандем. Разбираме се един с друг и взаимно се допълваме. Искам да се уча и да се подобрявам, печелейки много трофеи. Ако играеш в Ювентус, трябва да печелиш всичко. Такъв е и моят манталитет", допълни Де Лихт.

Още от Футбол свят

Виж всички