Григор Димитров сред най-знаковите шампиони в сериите "Чалънджър" за десетилетието

Григор Димитров сред най-знаковите шампиони в сериите "Чалънджър" за десетилетието
Единственият българин в тенис елита Григор Димитров бе уличен като един от най-знаковите играчи, проправили си път през безмилостно конкурентното сито на сериите "Чалънджър" към Световния тур на АТР. Официалният сайт на Мъжката асоциация споменава как роденият в Хасково тенисист е започнал професионалния си път през 2010 година с много очаквания и медиен интерес, за да се превърне днес в една от звездите на спорта.

"В началото на 2010-а българинът вече бе популярен сред играчи, журналисти и фенове, тъй като бе спечелил "Уимбълдън" за юноши две години по-рано. 18-годишният тенисист започна професионалния си път с много очаквания, като той го изведе впоследствие до номер 3 в световната ранглиста и триумф във Финалите на АТР през 2017-а. 


Началото на кариерата на Димитров бе много силно с редица силни представяния в "Чалънджър" сериите. Григор съумя в първата си пълна година при професионалистите да се изкачи от извън топ 300 в ранглистата до 106-а позиция. Той записа 30 победи, включително печелейки първия си турнир от сериите "Чалънджър" в Женева (на клей), последван от два триумфа в Банкок месец по-късно. Григор игра и финал в Орлеан, регистрира общо 23 победи и само 5 поражения, което е впечатляваща статистика", пише сайтът на АТР.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти