Витоша (Бистрица) дари още 1000 лева за малката Йордана

Витоша (Бистрица) дари още 1000 лева за малката Йордана

Отборът на Витоша (Бистрица) продължи с инициативите си в подкрепа на малката Йордана. След като първо дариха всички средства на стойност 675 лева от продажбата на календарите за 2020 година, а след това се включиха и с мачова фланелка за търгa в нейна подкрепа, този уикенд „тигрите” организираха вътрешен благотворителен турнир.

На терените на спортен комплекс „Арена Младост”, чието ръководство предостави безвъзмездно базата за благородната цел, ръководство, треньори, футболисти, деца, юноши и приятели на Витоша (Бистрица) играха и събраха нови 1000 лева за каузата в името на малката Дани.

Йордана е на година и девет месеца, като е родена с изключително рядката диагноза – „Проксимален бедрен дефицит“, което се изразява в деформация на дясното бедро и прогресивно скъсяване на бедрената кост, поради което едното й краче е по-късо от другото с 5 см. Дани не може да ходи без специално изработени обувки с висока платформа, която коригира разликата в крачетата.

Въпреки сериозната диагноза обаче, световноизвестният капацитет по детска ортопедия д-р Дрор Пейли от института „Сейнт Мери“, Флорида, САЩ, се е съгласил да проведе лечението и дава гаранция, че с няколко операции, направени там, Дани ще може да ходи. Първата от тях е най- сложна, като с нея ще се коригира деформацията и ще бъде направена реконструкция на бедрената кост. Така наречената „супер хип процедура“ се прави успешно вече повече от 10 години в института и са излекувани много дечица.

Сумата, необходима за тази операция, е 184 744 щатски долара. Д-р Пейли държи да бъде направена, когато Дани е на 2 години. След като крачето се стабилизира, той планира втора операция и удължаване с 5 см., като за нея ще бъдат необходими още 176 498 щатски долара. На малкото детенце му предстоят години лечение, съпроводено с тежки, болезнени операции и дълъг период на рехабилитация и възстановяване.

Нека заедно дарим надежда на Дани и нейното семейство!

Изпратете дарителски смс с текст на латиница: DMS YORDANA на 17 777

- Дарителска сметка в лева:
Обединена Българска Банка
IBAN: BG70 UBBS 8002 1084 3315 40
BIC: UBBSBGSF
Титуляр: Йордана Слави Йорданова

- helpkarma: Да помогнем на Йордана да ходи

- PayPal: kristtinas92@gmail.com

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти