Волейболните национали се събират на Рождество Христово в един хотел

Волейболните национали се събират на Рождество Христово в един хотел

Националните ни отбори по волейбол за мъже и жени ще се съберат в един хотел вечерта на Рождество Христово (25 декември), научи Дарик радио и dsport. Ръстовите момчета и момичета ще стартират лагерите си за предстоящите олимпийски квалификации като първите им тренировки ще бъдат на 26-и.

Силвано Пранди ще води заниманията на мъжите в зала "Христо Ботев", докато Иван Петков ще подготвя жените в тренировъчната зала на „Арена Армеец“.

И двете ни селекции ще имат проверки преди за оптъпуват за битките за последните квоти за Игрите в Токио. Мъжете ще се тестват с Египет в столицата, докато жените имат две контроли с Хърватия (29 и 30 декември).

По информация на Дарик радио и dsport всички повикани състезатели ще се явят на сбора. При дамите едивствено Елица Василева ще се присъедини на 27-и, като в тренировките ще се включи и Христина Русева–Вучкова.

Женският ни национален отбор ще участва на олимпийската квалификация в Апелдоорн (Холандия) от 7 до 12 януари 2020 година, където първо ще играе в група с домакините от Холандия, Полша и Азербайджан. В другия поток са отборите са Турция, Германия, Белгия и Хърватия. След срещите всеки срещи всеки първите два тима от всяка група играят на кръст на полуфинали, а победителите ще спорят за спечелване на турнира и последната олимпийска виза на 12 януари.

Мъжкият ни волейболен национален отбор пък припомняме, че ще търси чудото на европейската олимпийска квалификация в Берлин от 5 до 10 януари догодина. Цветан Соколов и компания се първо в група с настоящия европейски шампион Сърбия, Франция и Холандия. В другия поток са Германия, Белгия, Словения и Чехия.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти