Забавлението ще е водещо през 2020 г. в света на фитнеса

Забавлението ще е водещо през 2020 г. в света на фитнеса

Най-добрият начин за поддържане на мотивацията за трениране e като следим и изпробваме най-новите тенденции в света на фитнеса. Развитието на новите технологии, виртуалната реалност и изкуствения интелект неминуемо ще повлияе и на фитнес активностите. Най-много това ще се усети през 2020 г. Специалистите и треньорите казват, че забавлението ще бъде водещо догодина, докато спортуваме. Оказва се, че ангажирайки тялото и ума си с игри и закачки, горим повече калории и по-важното – чувстваме се енергизирани и щастливи.

Не просто кардио кикбокс, а динамични спаринги. Фитнес гуруто Кейти Дънлоп предсказва, че аферата ни с бокса ще се задълбочи и спортът ще се доближи до професионалния му вариант. А това означава по-сериозни тренировки и овладяване на повече удари.

Известният бодибилдър Ники Уолтър вярва, че спортуването с децата ще набере популярност през новата година. Според някои, колкото по-далеч са децата, толкова по-интензивни са тренировките, но Уолтър е убеден, че с някои трикове малките членове на семейството могат да помогнат изключително много на горенето на калории. С повече игри, смях и импровизирани състезания, семейният фитнес е топ избор.

В мобилното пространство става все по-пренаселено от приложения за здраве и фитнес, отбелязва Майк Колдуел от софтуерната компания Pacer Health. Основните предимства, които привличат потребителите, са висококачественото съдържание, персонализацията и ангажираността на обществото. Също така все повече фитнес маниаци са готови да си платят за здравно мобилно приложение.

HIIT (High Intensity Interval Training – високо интензивни интервални тренировки) е голям хит във фитнеса от години, но през 2020 г. ще бъде изместен по популярност от LIIT (Low Intensity Interval Training – ниско интензивни интервални тренировки). Целта на LIIT също е да изгори солидно количество калории, но за 30-40 минути повече. Тренировката пак е разделена на интервали, но интензитетът не е толкова голям.

Фитнес игрите отстъпват място на виртуалните тренировки. Omni от Virtuix е 360-градусова пътека, която те свързва с играта и позволява да бягаш, скачаш, клякаш и се въртиш със специални сникърси, които имат сензори. Разбира се, докато се забавлявате, може да отчитате изгорени калории, изминати километри, пулс и още безброй неща.


За улеснение на хората всички тези нови тенденции са въведени в големите и модерни фитнес центрове по света, които се превръщат в лайфстайл зони. Те трябва да имат огромни пространства и да предлагат разнообразие от тренировки. В България има само едно място, което отговаря на тези изисквания и е лидер. Това е лайфстайл веригата Pulse Fitness & SPA с нейните 9 мега клуба, 31 000 кв. м. фитнес зони, 6500 кв. м СПА и уелнес зони, и най-големият частен външен басейн. Тя организира 20 вида групови занимания или над 510 на седмица общо във всичките си центрове. Веригата Pulse Fitness & SPA печели 7 поредни награди за фитнес на годината и 4 поредни награди за СПА център на годината. Освен това има награда за Premium фитнес верига на България. Pulse Mladost тази година е номиниран за най-луксозен фитнес в Източна Европа.

Здравословният начин на живот не може без редовен режим на тренировка, която ни поддържа в чудесно здраве. Кардиото също имат ефект върху тялото, стига да го изпълняваш правилно и най-важното в умерено темпо, а не в твърде динамично. Затова е важно да се работи с професионални инструктори, с каквито разполага Pulse Fitness & SPA.

Още от Други спортове

Виж всички