Клоп: Изпратиха Фламенго, за да спечелят и станат герои, а на нас ни казаха да играем за "Карабао Къп"

Клоп: Изпратиха Фламенго, за да спечелят и станат герои, а на нас ни казаха да играем за "Карабао Къп"

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп говори доста подробно за различното отношение към Световното клубно първенство в Южна Америка и Европа. Утре мърсисайдци се изправят срещу Фламенго в Доха в опита си да спечелят за първи път в историята си това отличие. Въпреки всичко Клоп твърди, че утрешният мач в момента е най-важният за Ливърпул.

"Ситуацията е различна за тях и за нас. Отборът на Фламенго бе пратен тук с ясната задача да спечели и играчите да се приберат като герои. На нас ни казаха да останем вкъщи и да играем за "Карабао Къп". Това е огромната разлика и не можем да я променим. Моят отбор иска да спечели турнира, въпреки че знаем, че ще бъде трудно. В Европа и в Южна Америка се гледа по различен начин на този трофей. Искаме да променим това. Разбира се, нашите фенове искат много да спечелим трофея, но много от привържениците на други отбори в Европа не се интересуват много от този турнир. Видяхте как Монтерей се бореше в двата мача тук. Същото ще бъде и с Фламенго.

Ако Фламенго спечели, те ще се отдадат на истинско парти. А ние трябва да играем срещу Лестър. Ние на можем да направим турнира по-важен за Европа, но за нас той е най-важното нещо в момента. Утре ще направим всичко, за да спечелим", заяви Клоп.

Германецът добави, че утре ще реши дали Вирджил ван дайк и Жоржиньо Вайналдум ще са в състояние да започнат във финала.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти