Прохазка не е изненадан от решението на Върба да поеме Лудогорец

Прохазка не е изненадан от решението на Върба да поеме Лудогорец

Бившият капитан на Левски - Роман Прохазка може би е човекът, който най-добре може да разкрие пред българската общественост какво е да се работи с Павел Върба. До преди няколко дни двамата бяха част от Виктория (Пилзен), но след края на есенния полусезон, специалистът реши да избере офертата на родния първенец Лудогорец. Ето какво сподели по тази тема Прохазка пред колегите от "Дспорт".

"Ние в отбора очаквахме подобно нещо да се случи с нашия треньор, защото вече вървяха слухове. За работата му като треньор мога да кажа само големи позитиви. Той е голям специалист с големи успехи. Не съм изненадан, че премина в Лудогорец. Няма какво да се лъжем, това е много добър отбор и силен клуб, който игра в Шампионската лига, а сега е в Лига Европа. Те са сериозен отбор, а Павел Върба е сериозен треньор. Нормално е, че се свързаха с него. Раздялата не беше много приятна, защото футболистите не обичат много треньорските промени. Човекът си тръгна, а ние го приехме като факт. Това е", добави Роман Прохазка.

"Върба е треньор, който практикува атрактивен футбол. Феновете ще го харесат, защото той обича отборът му да вкарва много голове. Мисля, че за футболистите, които има Лудогорец, е супер треньор", каза още словакът, който изкара доста сезони в Левски.

"При него играехме в класическата система 4-2-3-1. Действахме с две бързи крила, нападател и един човек зад него. Не е някаква по-специална система, но обича много офанзивния футбол. Предпочита да атакува много. Тренировките са му с топка, а подготовката не е много лека, но е така при всички треньори вече. Няма само тичане", продължи Прохазка.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти