Женски турнир събира най-запалените тенис аматьорки в събота

Женски турнир събира най-запалените тенис аматьорки в събота

16 дами се пускат на 14 декември в Коледен дамски турнир, който ще се проведе в MG Tennis Club. Едно от най-модерните спортни съоръжения в София покани Интерактив тенис за организатор на надпреварата, която ще е във формат директни елиминации и тайбрек сет до 6.

За участие в ITL Women’s Tournament са се записали опитни играчки като Диана Митева, Ива Дарданова, Искра Бочева, Стефани Андреева и Еми Абаджиева. Ще се включат и начинаещи тенисистки, като схемата гарантира равностойни първи мачове.

Турнирът е отлична възможност за трупане на игрови опит и за откриване на нови тенис партньори. Организаторите очакват оспорвани срещи, тъй като чисто женски турнири се провеждат рядко, а много от дамите играят в състезания наравно с мъжете. На 14 декември аматьорките ще сверят часовниците си и ще демонстрират наученото през годината.

ITL Women’s Tournament започва в 16:00 часа, а срещите ще са със съдия на клетка. Настилката в MG Tennis Club e Green Set - официалното покритие на кортовете на ATP от повече от 25 години. На него се провеждат състезания за ATP и WTA, за “Купа Дейвис“, Фед Къп и олимпийските игри. Green set е подходяща за всякакъв тип играчи и стилове, а слоевете й поемат натоварването от гърба и ставите, с което рискът от травми става минимален.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис двубои от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти