Гуардиола: Не искам футболисти през януари

Гуардиола: Не искам футболисти през януари

Мениджърът Хосеп Гуардиола няма намерение да привлича футболисти по време на зимния трансферен прозорец и ще освежи отбора през лятото. Шампионите не намериха заместник на Венсан Компани и загубиха Емерик Лапорт заради контузия, което остави испанеца само с два избора за центъра на защитата - Джон Стоунс и Николас Отаменди.

Чалар Союнджу от Лестър Сити бе свързван с трансфер при шампионите през януари, но Гуардиола ще продължи да разчита на настоящата си защитна линия. Той използва и 34-годишния бразилски халф Фернандиньо като бранител през последните месеци.

"Не искам футболисти през януари. Не успяхме да привлечем централен защитник и през лятото. Нико (Отаменди) остана при нас и играе в тази роля, а Фернандиньо трябваше да се приспособява. Нямам какво повече да кажа по този въпрос", заяви Гуардиола.

 

Испанският мениджър добави, че той и ръководството на Сити ще преговарят с футболистите с изтичащи договори след последния мач през настоящия сезон. Сред тях попада и Фернандиньо, докато испанският халф Давид Силва вече обяви намерението си да напусне.

"Със сигурност ще имаме нужда от освежаване. Давид ще си тръгне, а Фернандиньо все още не е сигурен. Това обаче е съвсем нормално за футболисти на такава възраст. За нас пък остава да намерим техни заместници, ако напуснат", добави той.

Още от Футбол свят

Виж всички